Darağacında olsak bile son sözümüz Türkiye son sözümüz Fenerbahçe!

19 Aralık 2008 Cuma

Yan ve Orta Hakem Rezaleti.



Denizli maçındaki yan hakem rezaletinden sonra birde bu maçta ortaklaşa iki hakemin rezaletini izledik. Alex'in kestiği Önder'in hava topuna yükseldiği pozisyonda bana göre gol nizami değil. Önder ellerini o şekilde açmışken çok kısa mesafeden bile gelse top bana göre gol değil. 3 metre içeriye giren gollerin verilmediği ligtde bu hakem hataları artık çok sıkıcı bir hal aldı.



Takımın oyununa gelince; sıkıcı bir oyun oynuyoruz. İlerde top tutabilen markajdan kaçmayıp defansı yıpratarak orta saha oyuncularının hücuma çıkmasına yardımcı olan bir forvetimiz olmadığı için ilerde çoğalamıyoruz. Aynısını Kezman'lada yaşadık. Kezman da ilk geldiği zamanlar kenarlara kaçıyordu sonrasında ilerleyen maçlarda etkili olamasada defansla boğuşuyor en azından rakibi yıpratıyordu tabii bundan en fazla Alex ile Semih yararlanıyordu.Bakınız 100. yılda Alex'in gol bir sonraki sezon Semih'in gol kralı olması. Guiza sadece etkisiz bir şekilde koştuğu için kondisyonunuda mahvederek fiziksel yorgunluğunu zihinsel yorgunluğa çeviriyor atabileceklerini bile kaçırıyor. Guiza'nın etkili olması için takımın pas trafiğinin çok hızlı olması ve kanat oyuncularının içeri katederek defansı yanıltması gerekiyor.

Hücumda çoğalamamızın bir nedeni de Selçuk-Deniz ve Josico'yu tamamlayacak sağlam bir ortasaha oyuncumuzun olmaması. Bu işi Emre yapabilir ama O'da asla fit olmayacağı için bu bir hayal. O yüzden Emre'nin bölgesine bir M.Topuz bir Özer Hurmacı yada Tabata gerekli.

Hücumda çoğalamasakta defans kurgusumuzun bir arada oynamışlığı ve önlerindeki Deniz-Selçuk ve Josico'nun savunmaya yardımlarının iyi olmasından dolayı pozisyonda vermiyoruz. Konya maçında da net pozisyon vermedik.
Hakem hatasıyla ve Guiza'nın müthiş asistiyle 2 farkı yakaladık sonrasında skoru korumaya çalıştık. Bunu da iyi becerdik. Şu dönemde alınan 3 puanlar çok değerli ne olursa olsun. Devre arası takviyede şart yoksa bu lig bizim için bitmeyecek derecede uzun olur.

19 Aralık 2008
16. Hafta
STAT: Atatürk
HAKEMLER: Kuddusi Müftüoğlu, Nihat Mızrak, Asım Yusuf Öz

KONYASPOR: Oğuzhan, Serhat(Ömer dk. 58), Milos, İsmail, Celalettin, Erdal(Erhan dk. 73), Zafer, Fahri, Da Silva(Ferdi dk. 58), Caner, Veysel.
YEDEKLER: Jefferson, İlker, Eren, Uğur Yanıkdemir
TEKNİK DİREKTÖR: Giray Bulak
FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Gökhan, Önder, Yasin, Roberto Carlos, Deivid(Ali Bilgin dk. 80), Josico, Emre(Deniz dk. 57), Uğur Boral(Vederson dk. 58), Alex, Güiza.
YEDEKLER: Volkan Babacan, Can, Maldonado, İlhan
TEKNİK DİREKTÖR: Luis Aragones
GOLLER: Önder (dk. 34), Deivid (dk. 42)(Fenerbahçe), Veysel (dk. 52) (Konyaspor)
SARI KARTLAR: Serhat, Erhan (Konyaspor), Volkan Demirel, Josico, Yasin(Fenerbahçe)

Hiç yorum yok: