Darağacında olsak bile son sözümüz Türkiye son sözümüz Fenerbahçe!

12 Kasım 2008 Çarşamba

Şimdi Ne Yapıyor?



Gençliğimizin efsanelerinden Müjdat Abi. Amatör ruhuyla forması için ölürcesine mücadele eden Müjdat Abi biraz yaşlansada hiç değişmemiş. Yine aynı saçlar yine aynı göbek. Şimdilerde ne yaptığını merak edenler vardır belki; Milli Takımlarda Ulusal Amatör Karma Teknik direktörü olmuş. Buda neyin nesi derseniz gerekli bilgiler aşağıda;

ULUSAL AMATÖR KARMA

Ulusal Amatör Karma Takımı 2006 yılının Haziran ayından itibaren çalışmalarına başlamıştır. İstanbul Süper Amatör, Bursa, Trabzon, Ankara ve İzmir bölgelerinden yetenekli oyuncular belirlenerek, Riva'da kısa bir seçme ile A - B - C planı olan bir kadro tespiti yapıldı. 1988 doğumlu futbolcular İstanbul Amatör Karması adı altında Ümit Milli Takım seçmelerine katıldılar. İstanbul'da yapılan hazırlık maçlarından sonra, tespit edilen 35 futbolcu 3. lig ve 2. lig takımlarına transfer olarak, profesyonel oldular. 2 kez Türkmenistan'daki turnuvaya katılan İstanbul Ulusal Amatör Karması 1 galibiyet, 1 mağlubiyet alarak averajla finali kaybetmiştir.

İki ay önce yapılan toplantı neticesinde Marmara Bölgesi adı altında seçmelerde tespit edilen Ulusal Amatör Karma takımının Regions Cup Turnuvasına katılmasına karar verildi. UEFA'ya bildirilen 45 kişiden oluşan takım 18 Ağustos 2008 tarihinde Riva'da kampa girecek oradan da Litvanya'daki ön eleme maçına katılacaktır. Bu kadrodaki oyuncuların da profesyonelliğe geçiş yapabilecekleri düşüncesiyle kadro geniş tutulmuştur.

Yarışma formatında 19 yaşından büyük, 35 yaşından küçük futbolcular oynayabileceklerdir. Aynı zamanda hiç profesyonel olmamış ve hiçbir milli maçta oynamamış futbolculardan kurulu bir takım oluşturulması gerekmektedir. Ulusal amatör karmaya seçilen futbolcular seçmelerden sonra hemen 2. lig ve 3. lig takımlarımızda profesyonel futbolcu olarak kulüplere gitmektedirler. Bu durum her ne kadar bizim için bir dezavantaj gibi gözükse de, öncelikli hedefin spor kulüplerine hizmet amaçlı olduğu düşünüldüğünde, bunun kulüpler ve futbolcular açısından avantajı çok fazla olmaktadır.

1 yorum:

ercan dedi ki...

Çok çekti bizden çokkk :)