Darağacında olsak bile son sözümüz Türkiye son sözümüz Fenerbahçe!

29 Kasım 2008 Cumartesi

Fenerbahçe 2 - Beşiktaş 1 (29 Kasım 2008)




Türkiye'deki medya kuruluşlarına olan kinim yüzümde evime 3-4 yıldır televizyon sokmuyorum o yüzden çoğu zaman maçları kahvelerde izliyordum. Küfürler,karşılıklı atışmalar zaman zaman kavgalar falan tribünleri aratmıyordu.
Justin çıktığından bu yana ise maçları internetden izler oldum ama bölük pörçük. Bu maçta öyle oldu.
Maça gelince Aragones yaptığı tercihlerle ne yapmaya çalışıyor anlamış değilim. Ankaragücü maçına Josico-Selçuk ikilisi ile çıkıyor bu maçta iste tek ön libero ile. Bu düzende ortasahamızın iyi olması için Uğur ve Kazım'ın topsuz oyunu iyi becermeleri ara ara ortaya gelerek Selçuk'a yardımcı olmaları gerekirdi ama öyle olmadı. Golüde bulmamıza rağmen ortasaha üstünlüğü Bjk'nin elindeydi. Top bizdeyken pozisyona da giriyorduk ama top Bjk'li oyuncuların ayağında dolaşıyordu. Bu durumdayken Porto yorgunu FB'nin 70 ten sonra ne yapacağını düşünüyordum.Birde Bjk'nin yedek kulübesinde Tello-Holosko-Bobo gibi silahları vardı. İyice endişelenirken golüde yedik. Hakemin haksız kararına itiraz ederken Gönül kademesini kaybetmiş yılların degaj özürlüsü Rüştü harika bir uzun pas çıkarmıştı Ekrem'e ve arkasından gol gelmişti.
Özellikle Kadıköyde yıllardır Bjk'ye karşı iyi oynamamıza rağmen bir türlü rahatça galip gelemediğimizi ya berabere kaldığımızı ya yenildiğimizi düşünürken Zan-Zapo ikilisi imdadımıza yetişti ve öne geçtik.
Guiza ligde yine bir aşırtma golü atarak bize aşırtmadan başka gol vuruşu yapamayacağı fikrini uyandırdı.
Bjk morali bozulmasına rağmen yine üzerimize geliyordu ve ortasaha üstünlüğü yine onlardaydı gerçi biz Bjk'nin üzerine gittiğimiz zamanlarda net pozisyon buluyor her an gol atabilecekmiş gibi duruyorduk ama oyunun hakimi Bjk idi ve onlarda pozisyon buluyordu.
Sonrasında CL finali oynamış bir Cisse aptalca bir hata yapıyor ve 2. sarıyı görüyordu. Cisse'nin ilk sarısı ağır bir kart olmasına rağmen 2. sarı kesinlikle doğrı bir karardı. Eksik kalan Bjk eski baskısını kuramadı bu karttan sonra.
Dede josico-Wederson ve Ali değişiklikleriye ortasaha direncini artırdı. Çok fazla geniş alan bırakan Bjk'ye karşı net pozisyonlar bulmayada başladık ama futbol zekaları az olan Uğur-Kazım gibi oyuncularımız pozisyonları laubali bir şekilde harcayıverdi.Bjk'de oyuna Bobo ve Holosko'yu alarak pozisyon buldu beraberlik golünüde bulabilirdi ama olmadı. Sonuçta 2-1 galip gelen takım Fenerbahçe'miz oldu.
Derbilerde aldığımız 6 puanın değerli olabilmesi için artık deplasmanda kazanmamız şart. Bakalım haftaya ne olacak.
Unutmadan Selçuk'umuzun da hakkını verelim. Bana göre takımın en iyisi Selçuk'tu.

2 yorum:

ercan dedi ki...

Erol Hocam hayırlısı olsun diyip ilk yorumumuzu yapalım :)

Mustafa Hocanın hatalı ilk 11'i ve 2. karta eyvallah ama bence de hatalı olan 1. sarıdan dolayı eksik kalmamız senin de bahsettiğin muhtemeln 70'ten sonraki yürüyen fb'ye en azından kaybetmememizi engelledi.

Mevcut durumda fenere en büyük kıyağı yine ezeli rakipleri yaptı. Dünkü maçı biz alsaydık muhtemelen lig yarışında bize yetişmeniz zora girecekti.

Sugarman :)

Daima Fenerbahçe! dedi ki...

haklısın hocam ilk sarı kart için benimde içime sinmedi. forumda maçtan önce bu hakem çok konuşulur demiştim zaten. beğenmiyorum gezer'i. art niyetli bir hakem bana göre neyse geçmiş olsun hocam sizlere.