Darağacında olsak bile son sözümüz Türkiye son sözümüz Fenerbahçe!

10 Ocak 2009 Cumartesi

Sarı-Lacivert Kurtuluş


Siz Fenerbahçeli olmayabilirsiniz!..
Ama onlar Fenerbahçeliydi!..
Kurtuluş Savaşı'nda İngiliz İşgal Kuvvetleri Komutanı General Harrington'ın arabasını çalıp Mustafa Kemal'e hediye eden Fenerbahçeli Futbolcu Casuslar...
Kulüp bu hırsızlık olayından dolayı General tarafından basılıp kapatılmak istenince ayaklanan bir Anadolu halkı!..
Balıkçılık yapıyoruz diye İngiliz askerleri kandırıp Anadoluda'ki Kurtuluşa silah kaçakçılığı yapan kaleciler, defans oyuncuları, forvetler...

Ve Atatürk'ün nasıl koyu bir Fenerbahçeli olduğu...
Hepsi bu kitapta...

...Harrington, tepkilere daha fazla dayanamadı, 70 gün sonra Fenerbahçe'nin yeniden açılması kararını imzalarken içinden şöyle düşünüyordu:
"Bu ne tuhaf bir millet! Ülkelerini işgal ettik bu kadar tepki göstermediler. Feneri kapattık hepsi ayaklandı.. Neredeyse silaha sarılacaklar."

Fenerbahçe sadece bir futbol kulübü değildir.Fenerbahçe geçmişte "vatan ve özgürlük mücadelesi" vermiş bir ulusal teşkilatın adıdır. Fenerbahçe, emperyalizme kaşı verilen ilk bağımsızlık savaşının aktif katılımcısı, emperyalist kuşatmayla çevrilen bir ulusun tek moral kaynağı, tek umut ışığıdır. Fenerbahçe, Mustafa Kemal'in önderliğinde gerekleşen Kurtuluş Savaşı'nın sarı-lacivert rengidir. Fenerbahçe, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal'in gönül verdiği takımdır.

Elinizdeki kitap, Fenerbahçe'nin gizli tarihini Atatürk'ün hayatıyla paralel olarak incelemektedir. Bu kitapta Fenerbahçe ve Atatürk'le birlikte Kurtuluş Savaşı, bu savaşın gizli kahramanlarının penceresinden anlatılmaktadır.

Kitabın tanıtımında böyle deniliyor. İlgimi çekti. En kısa sürede kitabı temin etmeyi düşünüyorum. İlginç bir kitaba benziyor. Kitabı internet üzerinden almak isteyenler; bu http://www.vesaire.com/urun.php?products_id=136210&tree=kitap&sid=08ca2d1293cae4457d78979b1e65f5b8 linkten ulaşabilirler.

Hiç yorum yok: