Darağacında olsak bile son sözümüz Türkiye son sözümüz Fenerbahçe!

9 Ocak 2009 Cuma

Üçüncülük Cepte


Açıkçası Alba'nın DK Joventut'u yenmesinden sonra Olimpia deplasmanından korkuyordum. Olası bir mağlubiyet bizi hiç ummadığımız hesapların içine sokabilirdi euroligte ama korktuğum başıma gelmedi.
Birde işin içinde geçen haftaki Gs Cafe Crown mağlubiyeti var.Olimpia'ya da kaybetseydik taraftarımızın bilinçaltında bulunan Tanjevic antipatisi birden ortaya çıkıverecek Gricek'in sakatlığı daha fazla konuşulacak Green tercihi en sert şekilde tartışılacak olacaktı. Bunların hiçbirinin olmaması galibiyetten hemen sonra Roma maçında bize kaç fark lazım hesaplarına girmemiz iyi oldu.
Ben Tanjevic'e ve takıma inanıyorum. Bu sene en azından F8 yapacağız. Şansımızı zorlarsak belki F4'te görürüz.
Maça gelince uzunlarımızın kötü olduğu yine rakiplerimizin uzunlarını yıldız ettiğimiz bir maç oldu. Türkiye'nin en iyi uzun rotasyonuna sahip iken her maç rakip takımın uzunun yıldızlaşması canımı sıkıyor. Ömer Aşık iyileşip döndüğünde bu sorunumuz oradan kalkar ama artık Oğuz-Semih-Widmar en azından ortalama bir oyun oynamaları gerekiyor.
Bir kaç sözümde Semih'e var. Semih'im artık serbest atış zaafın komediye dönüşmek üzere. Birazcık serbest atış çalışsana be Semih. İkide bir atma ortalamanı da tutturamaz oldun.
Takımın tecrübelilerine gelince Onan-Türkcan-Mrsic iyi oynadılar ve büyük katkı yaptılar. Onların iyi olduğu hiçbir maçı kolay kolay kaybetmeyiz.Emir'de iyiydi. Green sene başına göre daha iyi. Smith'in ortası yok. Bir iyi bir kötü.
Geride kalan Olimpia maçından sonra Roma'ya atacağımız bir 9 sayı fark bizi 2.lik koltuğuna oturtacak. Taraftar salonu doldursun aşağıdaki gibi atmosfer oluştursun cengaverler gereğini yapar.



Maçın istatisliklerine gelince;

Union Olimpija 70 – 90 Fenerbahçe Ülker
08 Ocak 2009 Perşembe
SALON: Tivoli Arena

HAKEMLER: Nikolaos Pitsilkas (Yunanistan), Antonio Conde (İspanya), Oliver Krause (Almanya)

UNION OLIMPIJA (87): Jaka Klobucar 6 (4 ribaund- 1 asist), Damjan Rudez 3 (3 ribaund, 1 asist), Sirnik Matic, Marko Milic 5 (3 ribaund), Jasmin Hukic 7 (2 ribaund- 4 asist), Frank Robinson 11 (3 ribaund- 1 asist), Mirza Begic 23 (13 ribaund), Mirza Sarajlija 6, Vladimir Golubovic 6 (1 ribaund), Miha Zupan 3

FENERBAHÇE ÜLKER (89): Marques Green 8 (1 ribaund, 2 asist), Mirsad Türkcan 16 (6 ribaund), Ömer Onan 20 (2 ribaund), Damir Kaan Mrsic 14 (1 ribaund), Gasper Vidmar (1 ribaund), Oğuz Savaş 10 (3 ribaund), Devin Smith 7 (2 ribaund), Emir Preldzic 9 (2 ribaund)

1.PERİYOT: 25-24
2.PERİYOT: 22-26
3.PERİYOT: 13-17
4.PERİYOT: 10-23

Hiç yorum yok: