Darağacında olsak bile son sözümüz Türkiye son sözümüz Fenerbahçe!

6 Ekim 2009 Salı

Fenerbahçe'nin Futbolu (Gençlerbirliği Maçı)




Bu maç için diyebileceğim tek şey orta sahadaki presimiz. Bu presi bütün maçlara yayamayız biliyorum ama ara sıra böyle oynarsak Gençler gibi ligin en genç ve diri takımlarına bile pozisyon anlamında sadece uzaktan şut anlamında şans veririz ki kalede çok formda bir Volkan var zor gol yeriz.
Gençler maçının özelinde Emre'ye parantez açmak lazım. İyi anşalabileceği futbol zekasına sahip bir ön libero ile ortasahanın ortasını parselliyor şuan. Bu Emre için çok büyük bir avantaj şayet Selçuk ya da Deniz ile birlikte oynasa performansı kesinlikle böyle olmaz.
Christian anladığım kadarıyla önde bastığında hücuma çıkan rakiplerden kolay top çalabilen bir oyuncu ama savunmayı ve Emre'yi rahatlamak için biraz geride kalıyor ara sıra önde bassa rakip takımları çok kontrolsüz yakalarız çünkü Emre bu işi Christian'dan da iyi yapabilen bir oyuncu. Sadece ortasahamızın bu özelliği bile bize çok gol kazandırır.
Birde M.Topuz'un sağ kanadı parsellemesi var. Şuan G.Gönül ile iyi anlaşamasada yaptığı pres ile ortasahamızın direncine direnç kattı bu maçta. Daum Wedo'yu sol öne alıp Santos'u geriye çekse M.Topuz-Christian-Emre-Wedo ortasahası bana göre Türkiye'nin en dirençli ortasahası olur. Zaman zaman bunu denese güzel olur.
Takımın diğer oyuncularına gelince Volkan çok formda nazar değmesin. G.Gönül'de düşüş devam ediyor. Toparlyacaktır diye düşünüyorum. Bilica-Lugano uyumu gittikçe artıyor. Bilica iyi seviyede Lugano ise oynadıkça seviyesini artıracak bir oyuncu. Şimdilik Bilica'nın gerisinde Lugano. Wederson yine görevini yapan bir görüntüde. İyi bir şut tehdidide olduğu için bana göre her zaman sahada olmalı.
Alex'e denilecek birşey yok. O'nun gbisi gelmedi. Guiza'ya gelince fiziken güçlü olsa bu ligin tozunu attırır ama güçsüz ve o yüzden kaçırdıkça kaçırıyor önceki maçlara nazaran bu maçta iyiydi. Süper kupa maçındaki fiziki gücüne ulaşsa ve bunu muhafaza etse bana yetecek.
8'te 8 yapmamız ve puan farkını 5'e çıkarmamız güzel oldu. Bu ciddiyeti devam ettirmeliyiz lig uzun maraton.

Hiç yorum yok: