Darağacında olsak bile son sözümüz Türkiye son sözümüz Fenerbahçe!

6 Nisan 2009 Pazartesi

Allah Utandırmasın!


Uzun zamandır bloga birşeyler yazmıyordum. FB'nin malum durumundan dolayı. FB kötüyken FB hakkında konuşmak hiç içimden gelmiyor. FB'li arkadaşlarla bile FB'yi konuşmuyorum.
Sezon sonu için şampiyonluk gibi bir ümidim yok.Ligin bitimine 8 hafta kaldı ve bu hafta Gs ile oynayacağız. Sezonun bana göre en önemli maçı. Bu maçta alacağımız bir 3 puan bizi şampiyonlar ligine taşır. Son 5 yılda 4 kere Cl vitrinine çıktık. Bir kere gruplarda 3. olup uefadan yolumuza devam ettik bir kere çeyrek final oynadık. 2 kere de son maçta uefa iddiamız vardı. Ne olursa olsun Cl heyecanı bir bambaşka. O yüzden bu maçı kazanmak zorundayız.
Aragones'i bilemem ama benim kafamda 2 plan var. İkisinde de Alex 11'te değil. İlk kadrom;

volkan
gökhan-lugano-önder-r3
deivid-deniz-josico-emre
semih-guiza

Bu onbir ile Gs'nin ortasahasını bozarız. Deniz ve Josico'nun oyunu yönlendiremeyeceğini biliyorum ama ortaya yaklaşacak Emre ve Deivid bu işi kotarabilir. Semih ise Alex'in üstelendiği rolü üstelenebilir. Hem rakip stoperlerin çıkmasını engeller hem ilerde top tutar hem oyunu kanatlara açabilir hem de savunma arkasına iyi toplar atabilir.
Maçın kilit adamı bana göre Volkan ile Guiza. Sadece oyuna konsantre olursa Volkan kalesinde devleşebilir. Guiza'ya gelince gireceği pozisyonlarda istediklerini üzerinde baskı olmadan gerçekleştirebilmeli. Son 3 maçında 2 gol 1 asist ile oynadı. Biraz olsun özgüven geldi.

2. planım ise;

volkan
gökhan-lugano-önder-r3
deivid-deniz-emre-wederson
semih-guiza

Bu onbir ise kendi oyunumuzu oynamaya yönelik bir onbir. Deniz şu sıralar çok formda. Tandemin önünde yer alıp defansı rahatlatacaktır. Emre ortalama bir oyun oynarsa ileriye daha rahat bir top taşırız. Wederson ise bu tür maçlarda iyi oynar. R3 ile birlikte Kewell'ı durduracaklardır. Bu onbirde ise Emre kritik oyuncu olur. Samiyen'de Gs'li taraftarlar ve oyuncular Emre'nin üzerine geleceklerdir. Emre tahriklere kapılmadan sadece oyununu oynarsa faydalı olur. Öbür türlü sahada ya silinir ya da sinirlenip kendini attırır.

Alex' gelince. Arkasındaki dörtlü maalesef şuan Alex'in performansını artıracak bir dörtlü değil. O yüzden maçın gidişatına göre oyunda olmalı Alex.

Bunlar kağıt üzerinde yazıp çizebileceklerim ama sonuçta bu futbol ve top yuvarlak. her an herşey olabiliyor. Son raddede Allah yardımcımız olsun, Allah utandırmasın.

Hiç yorum yok: