Darağacında olsak bile son sözümüz Türkiye son sözümüz Fenerbahçe!

19 Ekim 2009 Pazartesi

Nefes Alamadım



Haftasonu Türkiye'de ki Kürt etnisitesinin ve bizim yanlış devlet politikalarımız sonucu ortaya çıkan bazı art niyetli orospu çocuklarınında yıllardır terör rantından dolayı beslenmesi sonucu uzun süredir kanayan bir yara olan terörün ve bunun yansımalarından sadece biri olan gariban anadolu evlatarının dağda kışta nasıl pisi pisine şehit edildiğini anlatan değişik ve çarpıcı bir çalışma olan ''Nefes'' filmine gittim.
Film bittiğinde nefes almakta güçlük çeker bir haldeyim. Film ne kadar gerçeğe yansıtır bilemem ama yıllardır dağ karakollarında avrupalı ve amerikalı piçlerin her türlü desteği ile silahlanmış pkklı teröristerin güç durumda kalmış askerlerimizi nasıda kolay bir şekide şehit ettiğini görünce içimde müthiş bir sızı koptu. Kendime,düzene ve dünyaya ettiğim küfür kalmadı.
Bu filmi gidin görün derim. Acı bir gerçek yüreğinize çarpacak belki benim gibi nefes almakta güçük çekeceksiniz ama zayıf düştüğümüzde nasıl en yakınımızdakiler bile bize karşı ne kadar acımasız olabiliyorlar göreceksiniz.
Filmden sonra Antep maçınada konsantre olamadım. Bir kaç gündür aklıma filmden sahneler geldikçe zaten kahroluyorum. Fenerbahçe maçı izerken bile bazı sahneler gözümün önüne geliyordu.

7 Ekim 2009 Çarşamba

Ne Alaka La Gerizekalılar




Hürrriyet gazetesinin Ankara Belediyespor'un bir alt kümeye düşürülmesiyle ilgili haberde kullandıkları başlık aynen yukarıda.
Kaba bir tabir olacak ama ne alaka lan gerizekalılar diyesim var. Fessüphanallah yaa!

Roberto Carlos



Süper starımız Roberto Carlos İspanya'nın As gazetesine aralık ayında Fenerbahçe'den ayrılacağını buyurmuş. Gitmesine zerre üzülmem hatta yerine iyi bir santrafor alınacaksa müthiş memnun olurum.
Takım şuan puansal anlamda çok iyi gidiyor. Takım içinde bazı bölgelerde eksiklikler var. Volkan'ın, Gökhan'ın iyi bir yedeği yok hatta Baroni'nin bile iyi bir yedeği yok ama en önemli eksiklik sırtı kaleye dönük oynayabilen adam eksiltebilen ve gol yüzdesi iyi olan bir santraforumuzun olmayışı.
R3'ün gidişi takım içerisinde bir eksiklik yaratmaz. Sol bek mevkinde oynayabilecek 3 tane oyuncumuz var. Santos,Wederson ve Deniz.
Şayet gerçekten gidecekse R3 şimdiden öncelikli olarak bir santrafor arayışına girerse yönetim sevinirim. Devre arası Norbre'nin adam eksiltebilen cinsini bulsak o bile yeter bana.

6 Ekim 2009 Salı

Fenerbahçe'nin Futbolu (Gençlerbirliği Maçı)




Bu maç için diyebileceğim tek şey orta sahadaki presimiz. Bu presi bütün maçlara yayamayız biliyorum ama ara sıra böyle oynarsak Gençler gibi ligin en genç ve diri takımlarına bile pozisyon anlamında sadece uzaktan şut anlamında şans veririz ki kalede çok formda bir Volkan var zor gol yeriz.
Gençler maçının özelinde Emre'ye parantez açmak lazım. İyi anşalabileceği futbol zekasına sahip bir ön libero ile ortasahanın ortasını parselliyor şuan. Bu Emre için çok büyük bir avantaj şayet Selçuk ya da Deniz ile birlikte oynasa performansı kesinlikle böyle olmaz.
Christian anladığım kadarıyla önde bastığında hücuma çıkan rakiplerden kolay top çalabilen bir oyuncu ama savunmayı ve Emre'yi rahatlamak için biraz geride kalıyor ara sıra önde bassa rakip takımları çok kontrolsüz yakalarız çünkü Emre bu işi Christian'dan da iyi yapabilen bir oyuncu. Sadece ortasahamızın bu özelliği bile bize çok gol kazandırır.
Birde M.Topuz'un sağ kanadı parsellemesi var. Şuan G.Gönül ile iyi anlaşamasada yaptığı pres ile ortasahamızın direncine direnç kattı bu maçta. Daum Wedo'yu sol öne alıp Santos'u geriye çekse M.Topuz-Christian-Emre-Wedo ortasahası bana göre Türkiye'nin en dirençli ortasahası olur. Zaman zaman bunu denese güzel olur.
Takımın diğer oyuncularına gelince Volkan çok formda nazar değmesin. G.Gönül'de düşüş devam ediyor. Toparlyacaktır diye düşünüyorum. Bilica-Lugano uyumu gittikçe artıyor. Bilica iyi seviyede Lugano ise oynadıkça seviyesini artıracak bir oyuncu. Şimdilik Bilica'nın gerisinde Lugano. Wederson yine görevini yapan bir görüntüde. İyi bir şut tehdidide olduğu için bana göre her zaman sahada olmalı.
Alex'e denilecek birşey yok. O'nun gbisi gelmedi. Guiza'ya gelince fiziken güçlü olsa bu ligin tozunu attırır ama güçsüz ve o yüzden kaçırdıkça kaçırıyor önceki maçlara nazaran bu maçta iyiydi. Süper kupa maçındaki fiziki gücüne ulaşsa ve bunu muhafaza etse bana yetecek.
8'te 8 yapmamız ve puan farkını 5'e çıkarmamız güzel oldu. Bu ciddiyeti devam ettirmeliyiz lig uzun maraton.

5 Ekim 2009 Pazartesi

Asker Bülent



Osieck zamanında tek tesellimizdin gol kralı olarak daha sonra Pareiara zamanında ki 84 puanlı şampiyonlukta çok katkı verdin. Ali Şen'in Sakaryaspor kökenlilere uyguladığı tasfiyeden nasibini içerdeki bir Bursa maçından sonra sende aldın. Kornere attığın top kalemizde gol olmuştu ve bu da gönderilmenin bir bahanesi olmuştu sonrası keskin bir düşüş.
Sivasspor ile dirildin Sivasspor'u da dirilttin.
Şimdi gelinen noktada Türkiye'de sempatisini kaybetmiş bir antipatik kişilik olarak duruyorsun. Bundan sonrası için işin zor hocam.
İnşallah Sivassporvari bir başarıyı başka bir takımla yaşarsında iyi bir Fenerbahçe'li olarak yeniden iyi yerlere gelirsin.
Yolun açık olsun hocam.

4 Ekim 2009 Pazar

E Nihayet




En sonunda geri döndüler. Şimdiye kadar gösterdikleri kararlı ve dik duruşları için Fenerbasket'e teşekkür ederim. Adamsınız hepiniz Aydın Örs gibi. http://www.fenerbasket.com/

3 Ekim 2009 Cumartesi

Naçizane



Bjk'li önde gelenler bir araya gelsin Süleyman Seba'nın işaret edeceği birini başkan adayı olarak kongreye çıkarsınlar.
Çarşı dağıtılsın.
Bjk'de herşey zamana bırakılsın.
Naçizane benim reçetem bu.
Tabii kongre üyeleri eşşeklik yapıp yeniden Demirören'i seçerse birşey diyemem.

2 Ekim 2009 Cuma

İdeal Kadro ve Daum




Kalede; Volkan Demirel
Savunmanın sağında; Gökhan Gönül
Tandemde; Bilica-Lugano
Savunmanın solunda; Andre dos Santos
Savunmanın önünde; Christian Baroni
Orta sahanın ortasında; Emre Belözoğlu
Orta sahanın sağında; Mehmet Topuz
Orta sahanın solunda; Özer Hurmacı
Forvet arkasında; Alex de Souza
Forvette; Semih Şentürk

Normali budur kendi futbol bilgime göre ama Daum ters adamdır. Yedek kulübesinde oyuncu sonradan girip skor üretecek oyuncu isteyecektir. O yüzden hep Semih-Mehmet-Özer ve Deivid yedek oturecaktır.

Fazla üstelememek lazım.Nihayetinde bana göre Daum benden ve ülkedeki çoğu insandan kat ve kat futbolu daha iyi biliyor ve birde üstüne üstelik Fenerbahçe'mizi çok iyi biliyor.