Darağacında olsak bile son sözümüz Türkiye son sözümüz Fenerbahçe!

30 Kasım 2008 Pazar

Geri Döndüler.



Üst üste Efes-Aliağa ve Roma mağlubiyetlerinden sonra ligin güçlü takımlarından Telekom ile karşılaştık ligde 8. haftada. İlk çeyrekte 14 sayı farkı bulmamıza rağmen ikinci çeyreğin son dakikalarında saçmalayarak farkın beşe inmesine rağmen bir ara yedi sayı geri düşmemize rağmen bu zorlu mücadeleyi zorda olsa kazandık. Pota altına top indirdiğimizde savunmayı sertleştirdiğimizde öne geçebiliceğimizi her rakibi yenebileceğimizi zorlama üçlüklerle ise her rakibe yenilebileceğimizi gösteren bir maç oldu.
Gricek'in dönmesi iyi oldu geriye şimdilik Serhat'ın dönmesini bekleyeceğiz.Ömer Aşık için ise daha uzun süre bekleyeceğiz.

Fenerbahçe Ülker: 75 - Türk Telekom: 73

Salon: Abdi İpekçi

Hakemler: Mehmet Keseratar, Alper Özgök, Mehmet Serdar Ünal

Fenerbahçe Ülker: Green 3, Ömer Onan 2, Mirsad 11, Preldzic 6, Vidmar 8, Mrsiç 5, Oğuz 17, Smith 13, Semih 2, Gricek 8

Türk Telekom: Tutku 5, Serkan 11, Wiston 6, Lang 4, Dudley 8, Bekir 9, Blakney 7, Asım 3, Wright 20, Barış Özcan

29 Kasım 2008 Cumartesi

Fenerbahçe 2 - Beşiktaş 1 (29 Kasım 2008)




Türkiye'deki medya kuruluşlarına olan kinim yüzümde evime 3-4 yıldır televizyon sokmuyorum o yüzden çoğu zaman maçları kahvelerde izliyordum. Küfürler,karşılıklı atışmalar zaman zaman kavgalar falan tribünleri aratmıyordu.
Justin çıktığından bu yana ise maçları internetden izler oldum ama bölük pörçük. Bu maçta öyle oldu.
Maça gelince Aragones yaptığı tercihlerle ne yapmaya çalışıyor anlamış değilim. Ankaragücü maçına Josico-Selçuk ikilisi ile çıkıyor bu maçta iste tek ön libero ile. Bu düzende ortasahamızın iyi olması için Uğur ve Kazım'ın topsuz oyunu iyi becermeleri ara ara ortaya gelerek Selçuk'a yardımcı olmaları gerekirdi ama öyle olmadı. Golüde bulmamıza rağmen ortasaha üstünlüğü Bjk'nin elindeydi. Top bizdeyken pozisyona da giriyorduk ama top Bjk'li oyuncuların ayağında dolaşıyordu. Bu durumdayken Porto yorgunu FB'nin 70 ten sonra ne yapacağını düşünüyordum.Birde Bjk'nin yedek kulübesinde Tello-Holosko-Bobo gibi silahları vardı. İyice endişelenirken golüde yedik. Hakemin haksız kararına itiraz ederken Gönül kademesini kaybetmiş yılların degaj özürlüsü Rüştü harika bir uzun pas çıkarmıştı Ekrem'e ve arkasından gol gelmişti.
Özellikle Kadıköyde yıllardır Bjk'ye karşı iyi oynamamıza rağmen bir türlü rahatça galip gelemediğimizi ya berabere kaldığımızı ya yenildiğimizi düşünürken Zan-Zapo ikilisi imdadımıza yetişti ve öne geçtik.
Guiza ligde yine bir aşırtma golü atarak bize aşırtmadan başka gol vuruşu yapamayacağı fikrini uyandırdı.
Bjk morali bozulmasına rağmen yine üzerimize geliyordu ve ortasaha üstünlüğü yine onlardaydı gerçi biz Bjk'nin üzerine gittiğimiz zamanlarda net pozisyon buluyor her an gol atabilecekmiş gibi duruyorduk ama oyunun hakimi Bjk idi ve onlarda pozisyon buluyordu.
Sonrasında CL finali oynamış bir Cisse aptalca bir hata yapıyor ve 2. sarıyı görüyordu. Cisse'nin ilk sarısı ağır bir kart olmasına rağmen 2. sarı kesinlikle doğrı bir karardı. Eksik kalan Bjk eski baskısını kuramadı bu karttan sonra.
Dede josico-Wederson ve Ali değişiklikleriye ortasaha direncini artırdı. Çok fazla geniş alan bırakan Bjk'ye karşı net pozisyonlar bulmayada başladık ama futbol zekaları az olan Uğur-Kazım gibi oyuncularımız pozisyonları laubali bir şekilde harcayıverdi.Bjk'de oyuna Bobo ve Holosko'yu alarak pozisyon buldu beraberlik golünüde bulabilirdi ama olmadı. Sonuçta 2-1 galip gelen takım Fenerbahçe'miz oldu.
Derbilerde aldığımız 6 puanın değerli olabilmesi için artık deplasmanda kazanmamız şart. Bakalım haftaya ne olacak.
Unutmadan Selçuk'umuzun da hakkını verelim. Bana göre takımın en iyisi Selçuk'tu.

28 Kasım 2008 Cuma

Devrimdir.


Evet devrimdir. Fenerbahçe adına bu proje bir devrimdir. Futbol harici branşlarda her sene kendi yağıyla kavrulup kafaya oynayabilecek takımlar yaratmak için gerekli olan mali altyapının sağlanmasıdır bu proje.
Başkanı lokomotif branşımız olan futbolda yaptığı aptalca hatalardan dolayı pek sevmem ama kulübe kalıcı eserler bıraktığı için her zaman minnet duyarım.
O tesislerde çeşitli branşlar için yetiştirilecek sporcuları düşündükçe, Fenerbahçeli gençlerin sadece futbol değilde diğer spor türleri için de Fenerbahçe forması giymesini hayal edebieceklerini düşündükçe içim kıpır kıpır oluyor. Umarım bu proje doğru yürütülür ve doğru devam ettirilir.

27 Kasım 2008 Perşembe

Fenerbahçe ve meslek grupları, İmamlar.



Denizli'nin Çivril ilçesinin Merkez Yeni Camii'nin fanatik Fenerbahçeli müezzini ile camiinin imamı bahçe duvarını sarı-laciverte boyatınca rakip taraftarların hedefi haline geldi.





Edirne’nin Keşan İlçesi'nde 3 yıl önce geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden eski Keşan Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Tamer Savaşal, mezarı başında anıldı.

Anma törenine katılan emekli imam Hatip Salim Akın, “8 Aralık 2007 Cumartesi günü Kadıköy’de oynanacak Fenerbahçe-Galatasaray maçında Fenerbahçeli taraftarların yüzünün gülmesini nasip et yarabbim” diye dua etti.


birde üzücü bir haber;

Fenerbahçe-Sevilla maçını izlerken kalp krizi geçiren imam hayatını kaybetti
BOR (A.A)

Niğde’nin Bor ilçesinde, Fenerbahçe-Sevilla maçını izlerken kalp krizi geçiren imam, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.
Edinilen bilgiye göre, Fatih Mahallesi Camisi İmamı Ali Ballı (56) şampiyonlar ligi ikinci turunda Fenerbahçe-Sevilla maçını evinde izlerken Fenerbahçe’nin 2. golü yemesinden sonra kalp krizi geçirdi. Bor
Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Ali Ballı, doktorların tüm çabasına rağmen kurtarılamadı.
Üç yıl önce kalp ameliyatı olduğu bildirilen Ali Ballı, Bor Paşa Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Bor İlçe mezarlığına defnedildi.
Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun.




Yukarıdaki abimizde tribünlerimizin Şükrü Saraçoğlu İmamı. Röportajından bir kesit;

Tribünlerden ilk başlarda nasıl bir tepki aldınız?

İlk zamanlar yadırgandığımın farkındaydım. Çünkü insanların bakışından bunu anlayabiliyordum. Garip ve alaycı bakanlar bile vardı. Ancak sonraları “Ş.Saracoğlu İmamı’’ formasını giyince havam değişti. Üzerimdeki ürkekliği attım. İnsanlar da bana sempatiyle bakmaya başladı. Artık taraftarlar “Dua et imam efendi’’ demeye başladılar. İşin eğlence kısmına baş vurup, “imam buraya, imam buraya’’ diye tezahurat bile yapıyorlar.




Bu da 100. yıldaki şampiyonluk kutlamalarından bir enstantane sakallı renktaş imam mıdır bilinmez ama bence çok hoş bir görüntü.

26 Kasım 2008 Çarşamba

Gördüklerim arasında en iyileri.

Geçmişe dair FB'li eskilerden bir onbir çıkaracak olsam başlarına bir hoca getirsem ve başkanı seçsem aşağıdaki gibi olurdu.

Kalede Tony savunmada İlker-Müjdat-Uche-Nielsen ortasahada Rıdvan-Oğuz-Okocha-Rapaic ilerde Pierr ve Aykut.

Bu takımın başına da illaki Zico'yu getirirdim bir de üzerine başkan Şükrü Saraçoğlu yalnız rahmetli başkanımız Saraçoğlu'nu göremesemde benim için tarihimizin en iyi başkanıdır.


















Bir şampiyonlar ligi macerasının daha sonuna geldik.


Alex ve Gökhan Gönül kaçırdıktan sonra anlamıştım istediklerimizin olmayacağını artık kim hata yaparda golü yeriz diye düşünüyordum. Edu kendi kalesine atar mı Yasin adamını kaçırır mı R.Carlos ofsaytı bozar mı falan diye düşünürken Volkan'ın hatasıyla golü yedik. Geçen seneki FB olsa idi 1-0 mağlup olmayı önemsemezdim ama geçen seneki FB yoktu.
Porto maçındaki tek şansımız ilk golü bizim bulmamızdı, olmadı. Sonrasında herşey ardı ardına geliverdi. Oyuncularımız oyundan düştü. Aragones bir doğru değişiklik bir saçma sapan değişiklik moduna giriverdi.
Galatasaray ve Belediye maçlarıyla ümitlenmiştik ama 1 hafta içerisinde herşey eskisine dönüverdi. Elimizde kalan tek şey uefa şansı. Volkan'ın Arsenal maçında devleşmenin hayaller ikliminde 1 puandan fazla karşılığı varsa Uefa'dan yolumuza devam ederiz. Teknik ekip,yönetim ne kadar kötü olursa olsun birkaç oyuncunun karakterine bakarak hala Uefa hayallari kurabiliyorum zaten insan hayal etmeden yaşayamıyor ki. Umarım o birkaç futbolcuda hayal ediyordur Uefa'yı.

24 Kasım 2008 Pazartesi

Porto maçı öncesi.






Dede gülüyor, oyuncularımızın suratında tedirginlikle karışık bir hırs var.Yukarıdaki resimler beni bu maç öncesi umutlandırıyor. Daha öncesinde Dede'de umutsuz baş önde bir ifade oyuncuların yüzünde ise insanı kedere sürükleyen bir çaresizlik olurdu.
Zor olacak biliyorum ama bir şekilde kazanacağız bu maçı, kazanmasak bile en azından yenilmeyeceğiz.
Selçuk,Lugano ve anlamsız bir şekilde listeye adı verilmeyen Deniz yok. Eldeki mevcut kadrodan çıkabilecek en mantıklı kadro eğer Semih sakat değilse;

Volkan
Gökhan
Edu
Önder
R.Carlos
Deivid
Josico
Emr
Wederson
Alex
Semih

olmalı ama Semih sakat olmasa bile Dede Güiza ile başlayacaktır. Güiza illaki defans arkasına yaptığı koşulardan birinde pozisyon bulacak inşallah bu sefer bizleri şaşırtır da ihtiyacımız olan golü geç olmayan dakikalarda atar. Haydi Fener'im rastgele.

23 Kasım 2008 Pazar

Basketbol sevgimizin içine ettiniz.



Turgay Demirel + Digitürk el ele verip basketbol sevgimizin içine ettiler. Hepsinin Allah belasını versin!

22 Kasım 2008 Cumartesi

İki ileri bir geri!



ANKARAGÜCÜ: Serkan, Elyasa, Tolga, De Santos, İlkem, Gökhan(Murat Duruer dk. 90), İbrahim Ege, Cem Can, Murat Erdoğan, Mehmet Yılmaz(Barbaros dk. 64), Jaba(Iglesias dk. 90+3)
YEDEKLER: Zafer, Burak Özsaraç, Leandro, Mustafa
TEKNİK DİREKTÖR: Ünal Karaman

FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Gökhan, Edu , Lugano, Vederson, Selçuk(Kazım dk. 57), Josico, Deivid(Maldonado dk. 66), Emre(Gürhan dk. 81), Alex, Güiza

YEDEKLER: Volkan Babacan, Ali Bilgin, İlhan, Yasin
TEKNİK DİREKTÖR: Luis Aragones

21 Kasım 2008 Cuma

Ankaragücü - Fenerbahçe maç öncesi.


Volkan Demirel, Volkan Babacan, Gökhan Gönül, Ali Bilgin, Lugano, Edu, Yasin, Vederson, Maldonado, Selçuk, Josico, Deivid, Kazım, Emre, Gürhan, Alex, İlhan ve Güiza.
18 kişilik kadromuz bu şekilde.Uğur Boral'ın olmaması ve Aragones'in hala Deniz'i kadroya almayışı ilgi çekici. Bu kadrodan çıkabilecek en mantıklı kadro;


Volkan
G.Gönül
Edu
Lugano
Wederson
Deivid
Selçuk
Josico
Emre
Alex
Güiza

Hafta içindeki idmanlarda R.Carlos sakatlığından dolayı yer alamamıştı,Semih'te sakat. Umarım ikiside iyileşir. Ben Uğur Boral'ın neden kadroya alınmadığını anlayamadım, umarım dinlenme amaçlıdır bir sakatlığı yoktur. üstümüzdeki 4 takımın kendi arasında oynayacağı bir haftada galip gelmemiz şart. 1-0 olsun,bizim olsun.

20 Kasım 2008 Perşembe

Pondexter'de olsaydı şu takımda ne güzel olurdu.



Önce Baretta deplasmanı sonra Gs derbisi ve şimdi Vilnius deplasmanındaki müthiş dönüş. Bu takım ve hocası her türlü övgüyü hakediyor. Allah bozmasın bu tabloyu, gururumuzsun Kraliçeler!

TEO VİLNİUS (56): Lindsey Wilson 3 (4 ribaund- 1 asist), Noel Kuin 13 (5 ribaund- 3 asist), Jurgita Streimikyte 10 (10 ribaund- 3 asist), Rima Valentiene 3, Crystal Langhorne 12 (13 ribaund- 2 asist), Giantare Petronyte 2 (3 ribaund- 1 asist), Daina Staugaitiene 13 (9 ribaund- 3 asist)

FENERBAHÇE (64): Emilie Gomis 7 (4 ribaund- 2 asist), Esmeral Tunçluer 11 (2 ribaund- 2 asist), Nalan Ramazanoğlu (1 ribaund- 1 asist), Nevriye Yılmaz 20 (11 ribaund- 2 asist), Matee Ajavon 12 (3 asist), Tammy Sutton Brown 8 (2 ribaund), Nevin Nevlin 4 (4 ribaund- 1 asist), Branzova Erdenay 2 (3 ribaund)

1. PERİYOT: 14-16
2. PERİYOT: 17-14
3. PERİYOT: 20-11
4. PERİYOT: 5-23

19 Kasım 2008 Çarşamba

Kaybolan Yıldızlar



Ne umutlarla gelmişti Fenerbahçe'ye ama olmadı. Uyuşturucu ile biten bir son. Yazık olmuş Tarık'a.

Hacettepe Üniversitesi Doping Kontrol Merkezi`nde yapılan A numunesinin analizi pozitif çıkan ve idrarında esrar tespit edilen Tarık`a durum tebliğ edildi. B numunesinin açılmasını isteyip istemediği sorulan oyuncudan olumlu yanıtı gelince, gözler ikinci kez doping kontrol merkezine çevrildi. Ve Tarık`ın uyuşturucu yoluyla yani esrar kullanarak doping yaptığı tescillendi.


Bu olay olalı 3 sene geçmiş ama benim daha yeni haberim oldu. Üzüldüm açıkçası.

Ukte!



Hala içimde uktedir bu ikiliyi yan yana izleyememek. Ah o sakatlık!

18 Kasım 2008 Salı

Bir zamanlar İbrahim Üzülmez



İbrahim'in DÇ KARABÜKSPOR'da forma giydiği zamanlar.

17 Kasım 2008 Pazartesi

Hepimizin başı sağolsun



Dayanamadı Koca Adam. Ne denilebir ki hepimizin başı sağolsun.Anıl kardeşimizin mekanı cennet olsun.



Geldi mi zaten peşpeşe gelir. Kelimeler kifayetsiz kalır söylenecekler boğazlarda düğümlenir. Banvit deplasmanına giderken pompalı tüfekle öldürülen diyeceğim hafif kalacak, bu resmen bir katliam. Özgür kardeşimize Allah'tan rahmet sevenlerine sabır dilemekten başka birşey gelmiyor elden.

16 Kasım 2008 Pazar

Derbi Derbidir.


Cola Turka Bjk şuan çok kötüde olsa FB ile arasında dağlar kadar farkta olsa derbi derbidir. Maçı TBL'nin sitesinden takip ettim. Mirsad ve Damir'in gereken skor katkısını yapmadığı hatta Mirsad gibi bir oyuncunun sayı bile atmadığı bir maçta 3. çeyrekte zorlansakta farklı bir şekilde kazandık. 8 kişilik rotasyonla şuan gayet iyi gidiyoruz ama önümüzdeki haftalarda takımı Roma-Efes-Telekom gibi güçlü rakipler bekliyor en azından Gricek takıma dönse güzel olacak. Bu maçta Enes'in sahada en fazla süre alan oyuncu olması 6 sayı atıp 14 ribaund alması çok güzel bir gelişme. 3 veya 4 sene daha bizde oynar sonra NBA'in yolunu tutar.Bjk'ye gelince Allah yardımcıları olsun bu sezon onlar için tam bir işkence.


Fenerbahçe Ülker: 74 - Beşiktaş Cola Turka: 57

SALON: Abdi İpekçi Spor Salonu

HAKEMLER: Mehmet Keseratar - Alper Özgök - Uğur Özen

FENERBAHÇE ÜLKER (74): Marques Green 9 (2 asist-), Mirsad Türkcan (4 ribaund- 1 asist), Rasim Başak Damir Kaan Mrsic 3 (4 ribaund- 2 asist), Gasper Vidmar 16 (6 ribaund), Hakan Demirel (2 asist), Enes Kanter 6 (14 ribaund), Oğuz Savaş 8 (4 ribaund- 1 asist), Devin Smith 20 (6 ribaund- 2 asist), Emir Preldzic 12 (3 ribaund- 4 asist)

BEŞİKTAŞ COLA TURKA (57): Mehmet Yağmur 5 (5 ribaund- 5 asist), Muratcan Güler 2 (3 ribaund- 1 asist), Marcus Faison 12 (2 ribaund), Ömer Ünver 3, Haluk Yıldırım 2 (2 ribaund- 1 asist), Adem Ören 12 (3 ribaund- 2 asist), Cevher Özer 16 (8 ribaund- 1 asist), Mire Chatman 4 (2 ribaund- 4 asist), James Butler 1 (6 ribaund)

1.PERİYOT: 21-12
2.PERİYOT: 23-17
3.PERİYOT: 9-22
4.PERİYOT: 21- 6

Takım Savunması


Josico'nun takıma girmesiyle ortasaha direncimiz arttı.Selçuk'ta özgüveni artmış şekilde oynamaya başlayınca pozisyon vermemeye başladık. Geçemn seneki gibi baskı yiyormuş gibi gözüken ama rakibine pozisyon vermeyen FB geri döndü. Deivid'in oyun zekası da eklenince takımın her an gol atma potansiyeli arttı. Şu durumda Aragones memleketlisi Guiza'yı kesip Alex-Semih ikilisini ileriye monte etmeli.
Beklerimize gelince özellikle Gökhan Gönül Deivid'in gelmesiyle kendini buldu sayılır daha önce Kazım içeri katetmeyen sürekli çizgide oynayan bir oyuncu olduğu için Gönül'ün önünü kapatıyordu ama Deivid öyle değil. İçeri kateden, ayağında top tutup arkadan gelen Gönül'ün koridorunu açan bir oyuncu ve Ankara maçında Uğur Boral'da aynısını yapmaya çalıştı biraz savruk bir şekilde. Zamanla daha iyi olacaktır Uğur Boral biraz daha Deivid'ten ders almalı.
Takım şuan iyi yolda. Aragones Alex-Semih-Guiza üçlüsünden ikisini doğru seçerse ve ortasaha kurgusunu futbolcularımız oynaya oynaya ezberlerse FB deplasmanlarda da istediği sonuçları alır.


STAT: Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu
HAKEMLER: Yunus Yıldırım , Özgür Çetiner , Hakan Yemişken
FENERBAHÇE: Volkan Demirel , Gökhan , Lugano , Edu , Roberto Carlos , Josico , Selçuk , Semih (Emre dk. 15 ), Deivid (Ali Bilgin dk. 71 ), Uğur Boral (Vederson dk. 79 ), Güiza
ANKARASPOR: Senecky , Muhammed Hanifi , Murat , Özer (Konate dk. 46 ), Batak , Uğur Demirkol , Erhan , Hürriyet (Anıl dk. 65 ), Theo (De Nigris dk. 81 ), Adem , Mehmet Çakır
GOLLER: Roberto Carlos (dk. 32), Lugano (dk. 55)
SARI KARTLAR: Lugano, Ali Bilgin, Josico (Fenerbahçe), Özer (Ankaraspor)

15 Kasım 2008 Cumartesi

Her Branşta Terbiye!



Baretta deplasmanından sonra Cafe Crown Gs'yi yenmek güzel oldu. 6 gün içinde iki Gs derbisini kazanmak gerçekten çok keyifli neyse maçın istatisliklerini verelim de tam olsun.

GALATASARAY (58): Tuğba Palazoğlu 5 (2 ribaund-1 asist), Bahar Çağlar 82 ribaund), Işıl Alben 8 (4 ribaund-2 asist), Mc Williams 8 (11 ribaund), Korel Engin, Yasemin Horasan 6 (1 asist), Marina Kress 2 (8 ribaund-2 asist), Kübra Siyahdemir, Seimone Augustus 19 (2 ribaund-2 asist), Esra Şencebe 10 (1 ribaund).

FENERBAHÇE (66): Emilie Gomis 3 (1 ribaund), Esmeral Tunçluer 17 (3 ribaund-5 asist), Nicole Powell 6 (10 ribaund), Nevriye Yılmaz 12 (7 ribaund-3 asist), Matee Ajavon 17 (5 ribaund-5 asist), Sutton Brown 11 (4 ribaund), Nevin Nevlin (3 ribaund-1 asist).

1. PERİYOT: 13-17
2. PERİYOT: 18-21
3. PERİYOT: 17-17
4. PERİYOT: 10-11

14 Kasım 2008 Cuma

Benzer Sevinçler.





Eurolig 4. Hafta



Fenerbahçe Ülker 89 - 87 Union Olimpija

Salon: Abdi İpekçi Spor Salonu

Hakemler: Leonidas Spiridonos (Yunanistan), Vicente Bulto (İspanya), Panagiotis Anastopoulos (Yunanistan)

Fenerbahçe Ülker (89): Marques Green 13 (4 ribaund, 1 asist, 3 top çalma), Mirsad Türkcan 14 (11 ribaund, 1 blok), Rasim Başak 13 (4 ribaund), Damir Mrsic 8 (1 ribaund), Gasper Vidmar 1 (7 ribaund, 1 top çalma), Enes Kanter, Oğuz Savaş 15 (2 ribaund, 1 asist), Devin Smith 7 (7 ribaund, 1 asist, 1 blok), Emir Preldzic 18 (7 ribaund, 5 asist, 1 top çalma)

Union Olimpija (87): Jonathan Wallace 7 (2 ribaund, 2 asist), Vlado Ilievski 22 (3 ribaund), Jaka Klobucar, Damjan Rudez 7 (3 ribaund, 1 asist), Marko Milic 4 (1 ribaund, 2 top çalma), Mirza Begic 9 (6 ribaund, 2 top çalma), Vladimir Golubovic 8 (3 ribaund), Miha Zupan 10 (12 ribaund, 3 asist), Frank Robinson (2 ribaund), Saso Ozbolt 20 (4 ribaund, 2 asist)

12 Kasım 2008 Çarşamba

Şimdi Ne Yapıyor?



Gençliğimizin efsanelerinden Müjdat Abi. Amatör ruhuyla forması için ölürcesine mücadele eden Müjdat Abi biraz yaşlansada hiç değişmemiş. Yine aynı saçlar yine aynı göbek. Şimdilerde ne yaptığını merak edenler vardır belki; Milli Takımlarda Ulusal Amatör Karma Teknik direktörü olmuş. Buda neyin nesi derseniz gerekli bilgiler aşağıda;

ULUSAL AMATÖR KARMA

Ulusal Amatör Karma Takımı 2006 yılının Haziran ayından itibaren çalışmalarına başlamıştır. İstanbul Süper Amatör, Bursa, Trabzon, Ankara ve İzmir bölgelerinden yetenekli oyuncular belirlenerek, Riva'da kısa bir seçme ile A - B - C planı olan bir kadro tespiti yapıldı. 1988 doğumlu futbolcular İstanbul Amatör Karması adı altında Ümit Milli Takım seçmelerine katıldılar. İstanbul'da yapılan hazırlık maçlarından sonra, tespit edilen 35 futbolcu 3. lig ve 2. lig takımlarına transfer olarak, profesyonel oldular. 2 kez Türkmenistan'daki turnuvaya katılan İstanbul Ulusal Amatör Karması 1 galibiyet, 1 mağlubiyet alarak averajla finali kaybetmiştir.

İki ay önce yapılan toplantı neticesinde Marmara Bölgesi adı altında seçmelerde tespit edilen Ulusal Amatör Karma takımının Regions Cup Turnuvasına katılmasına karar verildi. UEFA'ya bildirilen 45 kişiden oluşan takım 18 Ağustos 2008 tarihinde Riva'da kampa girecek oradan da Litvanya'daki ön eleme maçına katılacaktır. Bu kadrodaki oyuncuların da profesyonelliğe geçiş yapabilecekleri düşüncesiyle kadro geniş tutulmuştur.

Yarışma formatında 19 yaşından büyük, 35 yaşından küçük futbolcular oynayabileceklerdir. Aynı zamanda hiç profesyonel olmamış ve hiçbir milli maçta oynamamış futbolculardan kurulu bir takım oluşturulması gerekmektedir. Ulusal amatör karmaya seçilen futbolcular seçmelerden sonra hemen 2. lig ve 3. lig takımlarımızda profesyonel futbolcu olarak kulüplere gitmektedirler. Bu durum her ne kadar bizim için bir dezavantaj gibi gözükse de, öncelikli hedefin spor kulüplerine hizmet amaçlı olduğu düşünüldüğünde, bunun kulüpler ve futbolcular açısından avantajı çok fazla olmaktadır.

Benzer Durumlar.



Aklıma hemen Zeman dönemindeki Pendik - Fenerbahçe maçı geldi. Severim Real'i ve çoğu FB'linin İspanya'da Real'i tuttuğunu düşünürüm. Benzer yönlerimiz çoktur Real ile ve bir yenisi daha eklendi.

Derbi sonrası.


Derbiyi bazı olumsuzluklardan dolayı internetten izlemek zorunda kaldım dolayısıyla bölük pörçük izlemiş oldum. Şunu belirtmeliyim ki özetlere falan da baktıktan sonra bizim için zor olması beklenen derbi bana göre çok kolay geçmiş.
Sezon başından beri yediklerinden dolayı eleştirilen Volkan, bir türlü geçen seneki formunu yakalayamamış Gökhan(bunun en büyük nedeni önünde oynayan Kazım'dır) artık kendi kalesine attığı gollerden dolayı taraftarı tarafından da dalga geçilen Edu, yaşından dolayı sol koridoru yol geçen hanına çevirmiş R3, ağır bir sakatlıktan yeni çıkmış Deivid, GS maçından önce FB formasını 90 dakika bile giymemiş sene başı hazırlık kampına katılmamış Josico, 6. yılı olmasına rağmen hala taraftarı tarafından kabullenilmemiş Selçuk, üzerindeki baskıdan dolayı çok basit golleri bile kaçırır haldeki Guiza( yine GS maçında çok rahat gol yapabileceği bir pozisyonu kaçırdı) ile sahaya çıktı FB.
Ve bu haldeyken bile 3 farklı galip gelmek bana göre büyük başarı. Kadromuz iyi olmasada bir özgüven patlamasına ihtiyacı vardı çocukların ve bunu GS maçı sağladı. Bundan sonrasında belki bazı şeyler takım adına düzelebilir. Bu fırsatı iyi kullanmak gerekiyor umarım lig bizim için artık başlamıştır.

7 Kasım 2008 Cuma

Eurolig 3. Hafta



06 Kasım 2008 Perşembe

Joventut Badalona 67 – 70 Fenerbahçe Ülker

Salon: Palau Olimpic de Badalona

Hakemler: Luigi Lamonica - Christos Christodoulou - Luis Lopes

Joventut Badalona (67): Demond Mallet 13 (4 ribaund- 6 asist), Pau Ribas 5 (3 ribaund- 2 asist), Bracey Wright 10 (2 ribaund- 2 asist), Luka Bogdanovic 7 (1 ribaund), Simas Jasaitis 15 (2 ribaund- 1 asist), Jan Jagla 7 (2 ribaund- 1 asist), Sonseca Hernandez 4 (3 ribaund), Henk Norel 2 , Ferran Lavina 4 (5 ribaund), Pere Tomas

Fenerbahçe Ülker (70): Marques Green 5 (2 ribaund- 6 asist), Mirsad Türkcan 7 (9 ribaund), Rasim Başak (2 ribaund), Damir Kaan Mrsic 8 (1 ribaund- 1 asist), Gasper Vidmar 6 (3 ribaund- 1 asist), Hakan Demirel, Enes Kanter 3 (3 ribaund), Oğuz Savaş 8 (2 ribaund), Devin Smith 12 (4 ribaund- 2 asist), Emir Preldzic 17 (8 ribaund- 1 asist)

1.Periyot: 13-19 2.Periyot: 22- 9 3.Periyot: 11-14 4.Periyot: 21-28

6 Kasım 2008 Perşembe

DEMİREL!

Kartalspor'dan gelmişti.Kaleyi Recep'ten devraldıktan sonra 15. şampiyonluğumuzda büyük katkısı olmuştu.Daum'un 3.sezonunun 2.yarısında kaleyi Rüştü'yü devretmişti ve ben o gün şampiyonluğun gideceğini anlamıştım. Zihinsel olarak olgunluğa ulaşmış sadece futbolu düşünen bir Volkan avrupanın en iyileri arasına girebilir ama bunu yapmıyor neyse teşekkür ederim Volkan dün bizi ipten almışsın Arsenal karşısında.

05 Kasım 2008 Çarşamba

Arsenal 0 – 0 Fenerbahçe

STAT: Emirates

HAKEMLER: Roberto Rosetti , Stefano Ayroldi , Francesco Altomare (İtalya)

ARSENAL: Fabianski , Toure , Djourou , Silvestre (Song dk. 84 ), Clichy , Ramsey (Vela dk. 60 ), Fabregas , Denilson , Nasri , Bendtner (Diaby dk. 60 ), Van Persie
FENERBAHÇE: Volkan Demirel , Gökhan Gönül , Edu , Lugano , Roberto Carlos (Vederson dk. 69 ), Kazım (Ali Bilgin dk. 59 ), Selçuk , Maldonado (Josico dk. 68 ), Uğur Boral , Semih , Güiza
SARI KARTLAR: Djourou, Van Persie (Arsenal), Selçuk, Lugano, Vederson (Fenerbahçe)

4 Kasım 2008 Salı

Tekrar tekrar izlenilecek filmler

Goodfather

Scarface


Heat



Raging Bull



Taxi Driver

Casino


Dog Day Afternoon